Pai avem nevoie de urmatoarele:
- prune stricate si cu viermi lati in gura
- o pufuaica bine inmuiata in stiti voi ce
- zahar si sare dupa gust
- un betiv bine cotat la bursa
- un butoi de tabla de plumb de culoarea prunei coapte. Este foarte importanta culoarea.
Se ia butoiul si se spala cu dero, axion, sampon si un pic de sapun. Se baga prunele in butoi cu tot cu betiv. Trebuie un sacrificiu pentru o tuica buna. Zaharul si sarea sunt esentiale pentru tuica de visine. Ciresele se spala si se curata de coaja. se adauga maioneza. Sarmalele sunt gata dupa ce au fiert.
Tuica este sanatate curata daca este consumata in cantitati industriale, fara mila si fara cap.
Dupa ce a fermentat broasca in butoi se pune pe foc. Focul se face pe mijlocul strazii. Asa iese tuica mai puternica. Am invatat la scoala de tuiculita ca daca faci tuica pe acoperisul casei si gusti din ea jumatate parca zbori. Cu cat este casa mai inalta cu atat zborul e mai lung.
Tuica se pastreaza langa gard.
Ps: daca nu gasiti prune cu viermi lati in gura bagati rame subtiri de culoare aramie.
Buna tuica.
RăspundețiȘtergereBetivul sa fie beat sau baut? Conteaza sexul?