marți, 31 ianuarie 2012

Opriti cenzura internetului

ACTA si SOPA vor sa cenzureze internetul. Si multi politicieni, care habar nu au ce insemna internet au votat pentru adoptarea acestor legi. Printre ei si politicieni romani.
Ce inseamna cenzura asta?
Adica orice videoclip, imagine sau orice altceva care nu iti apartine 100% inseamna furt. Si furtul se pedepseste cu puscarie. Aceasta lege se vrea a opri furtul pe internet. 
OK, pana aici totul bine. Dar dupa ce ca sunt momente in care cautam ceva pe google, yahoo, bing sau alte motoare de cautare si nu gasim exact atunci cand ne arde buza, dupa ce aceasta lege se va aplica si milioane de site-uri se vor inchide, atunci nu vom mai gasi nimic, absolut nimic. Credeti voi ca wikipedia are poze 100% personale? Realitatea.net a facut ea poza lui Barak Obama? Cancan l-a pozat pe Beckham? Toate aceste site se vor inchide.
Se va mai inchide si youtube, faceboock, ...
Ce este de facut? Nu stiu. Sa iesim n strada. 
Asta am inteles eu ca se va intampla. Pentru mine nu va fi greu, am 20 de poze si 5 videoclipuri. Le scot si gata, dar nu asta e problema. Vor intra in calculatorul si telefonul nostru. Violarea intimitati. 
Adio libertate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu