Pentru a avea sarbatori de iarna fericite, romanii se pregatesc cam din aprilie - mai. Adica dupa ce a trecut Pastele.
Si pun ei ban pe ban, strang cureaua cu 4-5-6 gauri, fac economii fara numar, sa aiba si ei Craciun, An nou, Sf Ion fericit.
Totul incepe cu data de 20 decembrie, zi de doliu festiva. Atunci se taie porcul si se face pomana cu lautari, (sau doar cu CD).
Pe 25 decembrie vine Mosu'. Cadouri, cozonac, sarmale, vin, tuica, bere, whisky, coniac, lichior, palinca, votca, si multe alte bauturi.
Pe 1 ianuarie se papa piftie, salata de beuf si se bea sampanie + toate bauturile care sunt trecute cu 2 randuri mai sus.
Pe 6 ianuarie este Sfantul Ion. Si cam 1-2 milionae de romani isi serbeaza ziua. Ei la randul lor invita alte 3-4 milionae de romani. Si se reia mancarea si bautura de la Craciun si Anul nou.
Sa tot fii roman si sa nu lucrezi la salvare....
Cam asa sarbatoresc romanii, cu mancare, bautura, artificii, petarde si fara cap. Dupa ce taie porcii, beau ca porcii, mananca tot ca porcii si traiesc ca porcii.
Va doresc sa nu fiti porci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu