miercuri, 29 decembrie 2010

Schimbarea calendarului ortodox

Incepand cu 1 ianuarie 2011, Biserica Ortodoxa trece la calendarul in care ziua de duminca este prima a saptamanii. Asta inseamna ca luni este a doua zi si sambata este a saptea zi.
Deci BOR ne-a mintit pana acum in legatura cu sabatul? Daca duminica este prima zi, logic sambata este a saptea zi, adica ziua de sabat.
De ce au schimbat ziua a saptea acum?
Probabil ca au primit sesizarii de la crestinii ortodoxi care mai citesc Biblia din cand in cand si au vazut ce scrie in : Matei cap 16, verset 1 si 2: 
1. Şi după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă.
2. Şi dis-de-dimineaţă, în prima zi a săptămânii (Duminică), pe când răsărea soarele, au venit la mormânt.
Deci toata traditia noastra ortodoxa de pana acum s-a bazat pe o minciuna?
Bine ca ne-au spus si in al 12-lea ceas care este ziua de sabat.

5 comentarii:

  1. hm... niste argumente ar fi binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  2. dar pana acum ce zi s-a tinut, sau de ce s-a tinut duminica , ca si ziua a saptea daca ea era ziua intai a saptamanii?
    Oare nu au cautat sa ne minta, sa ne induca in eroare pt a crede o minciuna?

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru postarea aceasta si ma bucur enorm ca ai pus in discutie acest subiect. Cred ca este un comportament normal adoptat de BOR si nu face altceva decat sa recunoască in acest fel domnia lui Dumnezeu in ceruri si inclusiv pe pământ. Chiar daca nu si-a dat seama complet, BOR permite intr-o oarecare masura, cu voia lor sau nu, lui Dumnezeu sa lucreze prin adevăr. Nu uita ca Domnul Iisus Hristos este Domn al Sabatului. Ce ma linisteste este ca Domnul Iisus a zis-o cu gura Sa ca Sabatul a fost facut pentru om si nu omul pentru Sabat. Aceasta replica data autorităților religioase nu a dat-o un om, ci insusi Domnul Iisus, care este Dumnezeu si Fiul Celui prea Inalt, a zis-o. Asta ma linisteste! Bafta, man si mi-ar face mare placere sa pastram legatura sa vb mai multe si despre programul publicitar pe care il ai. Aștept un raspuns din partea ta. Baftă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum as putea lua legatura cu tine? Daca imi permiti, as vrea sa discut cu tine despre programul de publicitate, pe care deja il ai. Multumesc si aștept raspuns :)

    RăspundețiȘtergere